Жорж Мишелсон-Дюпон

Версия за печатВерсия за печат
Жорж Мишелсон-Дюпон

Международен вицепрезидент - Жорж е роден в Париж, Франция, през 1947 г. Бащата на Жорж, Жак Дюпон, го запознава с Книгата Урантия в началото на 60-те години на миналия век. Жорж е член на екипа, който в продължение на петнадесет години преработва и коригира френския превод. В продължение на много години той отговаря и за разпространението на френския превод на Книгата на Урантия във френскоговорящите страни.

Жорж става попечител през септември 1995 г. Той създава първата електронна търсачка за Книгата Урантия и оформя малката винилова версия на книгата на английски, фински, френски и испански език.

През 1999 г. той и Дороти Елдър стартират Интернет училището на Книгата на Урантия (UBIS) - първото онлайн училище, посветено на задълбоченото изучаване на Книгата Урантия.

Днес Жорж е международен вицепрезидент на Фондация "Урантия", ръководител на преводите и директор на UBIS.

Живее в Реклош, Франция, заедно със съпругата си Марлен, с която живее 51 години. Двамата имат две пораснали дъщери и една внучка. По професия Жорж е инженер по електро-металургия. Жорж и Марлен са собственици на фабрика за висок клас осветителни тела и мебели в Париж, Франция. От 2010 г. са пенсионери.

Foundation Info

Версия за печатВерсия за печат

Urantia Foundation, 533 W. Diversey Parkway, Chicago, IL 60614, USA
Tel: +1-773-525-3319; Fax: +1-773-525-7739
© Urantia Foundation. Всички права запазени.