Гард Джеймсън

Версия за печатВерсия за печат
Гард Джеймсън

Касиер-Гард си купува копие от Книгата Урантия през 1972 г., докато изучава сравнителна религия в Станфордския университет. Първото му впечатление е, че тя не прилича на никоя друга книга, с която се е запознавал, както във философията, така и в религията. Скоро след това приятелят му Брайън, негов състудент, я взел назаем и казал: "Гард, знаеш ли какво имаш тук? Откровение!"

Този отговор събужда интереса на Гард и той започва да чете книгата. Той казва, че "прочитането на Книгата Урантия за първи път е било началото на едно откривателско поклонничество, началото на осъзнаването, че Бог има воля за живота на всеки от нас. Това поклонничество е най-голямото приключение, което човек може да си представи." Той е съгласен с приятеля си, бившия член на Форума Клайд Бедел, че Документ 140, "Посвещаването на дванадесетте", трябва да се чете редовно, за да се разбере и приобщи към най-великото послание, предавано някога в историята на планетата.

След 25 години работа като дипломиран счетоводител и финансов плановик, Гард се връща в колежа, за да получи докторска степен по сравнителна религия в Pacifica Graduate Institute в Санта Барбара, Калифорния, САЩ. Публикувал е три книги, свързани с епичните разкази на Китай, Индия и Запада, и през последните двадесет години преподава китайска и индийска философия в Университета на Невада, Лас Вегас, САЩ. Той е съосновател на Алианса за защита на децата, Междурелигиозния съвет на Южна Невада, Фондацията на общността на Невада и заедно със съпругата си Флорънс - на Доброволците в медицината на Южна Невада, безплатна и благотворителна здравна клиника за хора без достъп до здравеопазване.

Двамата с Флорънс са женени от 40 години и имат две деца - Майкъл и Джулия.

Foundation Info

Версия за печатВерсия за печат

Urantia Foundation, 533 W. Diversey Parkway, Chicago, IL 60614, USA
Tel: +1-773-525-3319; Fax: +1-773-525-7739
© Urantia Foundation. Всички права запазени.